Bases del Videoconcurs SARAU POÈTIC 2024

Publicat el 22 abr., 2024

Bases del Videoconcurs del Sarau Poètic 2024

 1. Què és el Videoconcurs del Sarau Poètic?
  Un concurs que incentiva la creació audiovisual i poètica amb arrels a la diada de Sant Jordi. El Sarau Poètic va néixer el 2008 al Club Social Pol+ sumant poesia i arts performatives i, des de 2018, inclou un videoconcurs  vinculat des d’enguany a l’Altre Festival.
 2. Qui pot participar?
  Tothom que tingui ganes: si ets menor de 14 anys necessitaràs una autorització.
 3. Com podeu participar-hi? 

Enviant un vídeo fet per vosaltres que es relacioni com vulgueu amb el lema del concurs d’enguany: On comença l’Altre?
Amb aquest lema us convidem a crear una narració audiovisual breu: una història, un muntatge fotogràfic amb veu en off, un poema transformat en imatges…un conte visual de fins a un minut. Aquí podeu accedir als vídeos d’edicions anteriors al canal de Youtube de la Fundació.

 1. Premi de Jurat i Premi de Xarxes

Aquest any el Videoconcurs atorgarà de nou dos premis consistents, ambdós, en dos abonaments dobles per assistir a l’Altre Festival i també un kit de marxandatge.

a)Premi de les xarxes: atorgat al vídeo guanyador que obtingui sumi més vots en forma de “likes” (m’agrada) a les publicacions del VideoConcurs a les xarxes Instagram i YouTube de la Fundació.

b) Premi del Jurat: és independent al Premi de Xarxes i serà atorgat per un jurat que emetrà un veredicte considerant criteris de creació audiovisual i poètica. El Jurat estarà format per persones vinculades al món audiovisual, al documental social, la poesia i inclourà sempre un representant del patronat de la Fundació.

Els vídeos guanyadors seran projectats a l’Altre Festival i, en la mesura que sigui possible, també la resta de videos.

 1. Formulari d’inscripció
  Més avall t’expliquem en detall en relació a què ha de complir un vídeo pel concurs, quin és el calendari d’entrega i com funcionen les votacions. Trobaràs un botó final amb el formulari d’inscripció que cal omplir.

Característiques del vídeo, calendari d’entrega i votacions

 1. Duració i autoria del vídeo: les obres han de ser realitzades per vosaltres i amb una durada d’entre 20 segons i un minut com a màxim.
 2. Format: a ser possible s’utilitzaran formats estàndards com mp4, avi, mov, etc. habituals en càmeres domèstiques i dispositius mòbils. Tingueu en compte que el format habitual a Youtube és de 16:9 (horitzontal apaisat). 
 3. Inscripció al concurs i enviament del video:
  Per participar cal que ompliu el formulari d’inscripció que trobareu AQUÍ i al botó a peu de text. Caldrà que hi inclogueu nom, cognom, pseudònim i dades per poder contactar-vos (correu electrònic i/o telèfon) que mai hauran de ser dins el vídeo. Podreu enviar els treballs per whatsapp, WeTransfer o compartint-lo des d’una plataforma d’emmagatzematge al núvol Trobareu les indicacions relatives a cada modalitat al mateix formulari d’inscripció. 
 4. Data límit d’entrega: obrirem el període d’inscripcions el dia 22 d’abril i podreu enviar els vídeos fins dimecres 15 de maig de 2024 a les 24h.
 5. Premis: 
  Ambdós són independents. Tant pel que fa al Premi de Xarxes com pel Premi del Jurat els premis són els citats més amunt.

  Acte d’entrega: els premis es lliuraran el dilluns 27 de maig a la tarda en un acte on també es visualitzaran totes les obres a la seu del Club Social Pol (c/ Maternitat d’Elna 6, Barcelona).
 1. Període de Votacions pel Premi de Xarxes: el Premi de Xarxes s’atorga per vot popular. Els vídeos es penjaran a Instagram i a YouTube a la vegada djous 16 de maig donant així l’oportunitat de votar a persones que no tinguin compte d’Instagram. Les votacions seran hàbils fins dimecres 22 de maig a les 24:00. Es sumaran els “m’agrada” de cada vídeo a les dues xarxes per decidir els vídeos guanyadors del premi de xarxes. 
 1. Política de continguts i ús de música o imatges amb copyright

a) La temàtica és lliure i la vinculació al lema del Videoconcurs és voluntària tot i que pot ser un valor afegit en relació al vot del Jurat. L’organització entén que el ventall de missatges i formats expressius és inesgotable. Amb tot, atès que els vídeos seran difosos des de les xarxes de la Fundació, l’organització del concurs es reserva la potestat de no incloure vídeos que consideri inadequats.

b) Feu servir música o imatges de recurs? ALERTA amb el copyright
Les polítiques de continguts i gestió del copyright de la plataforma Meta (Facebook i Instagram) o de Youtube poden impedir la publicació o retirar d’un vídeo si s’hi detecta música subjecta a drets d’autor. Youtube, a més, pot penalitzar també els canals de la Fundació.  

Per tal de facilitar-vos l’accés a recursos lliures de drets descarregables pels vostres projectes hem reunit algunes pàgines de referència AQUÍ.

Si detectem ús de música i/o imatges copyright retirarem el video del concurs per prevenir efectes indesitjats i us donarem l’oportunitat d’enviar-nos una nova versió mentre sigueu dins el plaç d’entrega. En tot cas, l’ús de música o imatges amb drets d’autor resta sota la responsabilitat de la o les persones creadores.

 1. Autoria dels vídeos

Els vídeos seran propietat de la persona creadora del vídeo, però aquesta cedeix a la Fundació Els Tres Turons i a l’Altre Festival els drets de reproducció, difusió a la pàgina web, xarxes socials i mitjans de difusió d’ambdues entitats atès que està participant en un concurs públic. Per altra banda, la Fundació Els Tres Turons es compromet a no modificar l’obra sense el permís explícit de la persona creadora.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut