Butlletí #011 desembre 2018

*|MC:SUBJECT|*
Butlletí Fundació Els Tres Turons #011 · Desembre 2018
Llegir al navegador

Dia a dia

Bones festes!

Projecció del documental Todo por Jugar


Aprofitem per felicitar-vos les festes i desitjar-vos un bon any 2019 amb aquest poema de Joan Brossa.
El passat 14 de desembre varem aprofitar, també, per felicitar-vos les festes a la projecció del documental Todo por Jugar de la productora OTOXO als cinemes Girona. Amb èxit d’assistència varem poder veure aquest documental sobre l’equip de fútbol del club social POL+.
Tràiler de Todo por Jugar
Més informació a la notícia web

Arbres amb ànima

Amb les festivitats de Nadal al barri d’Horta ben a la vora es varen inaugurar els “Arbres amb ànima” a l’Eix Comercial del Cor d’Horta fets a mà per les persones usuàries del Servei de Rehabilitació de la Fundació.

Els Arbres amb ànima són 170 arbres de 50 cm construïts amb fustes de pi i estan pensats per ser reutilitzats, per tal de ser sostenibles amb el medi ambient i amb la comunitat.

L’oli de Can Soler

Les persones usuàries de l’activitat de jardineria han visitat l’IRTA (institut d’investigació de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació).
Amb una mostra d’oli de les oliveres de Can Soler han après com es fa l’oli i han fet una cata comentada amb un anàlisi tècnic de laboratori. 
Ben aviat en vídeo la cata de l’oli!

Celebració del dia mundial de la salut mental 2018

El passat 15 de novembre varem celebrar el dia mundial de la salut mental a la Fundació Els Tres Turons centrant-nos en les veus de qui fan que l’activitat de la Fundació tingui sentit: les persones que n’utilitzen els serveis i habiten la Fundació.
Veus des de l’experiència amb la participació d’Activament, Radio Nikòsia i Associació Emília fou espai de trobada i reflexió sobre la transformació que atorga a les persones amb experiència pròpia un paper central.
Us deixem aquí l’últim clip de vídeo editat de la jornada. Ben aviat tindrem tancat tot el material de la jornada al nostre canal de YouTube. Ja us ho farem saber de seguida, però mentrestant podeu accedir a la llista de reproducció des del botó que teniu aquí sota.
Vídeos de Veus des de l’Experiència

Ja tenim Instagram!

Al mes de juliol varem afegir aquesta xarxa social a les altres que ja tenim en marxa a l’entitat. Estem encara en fase de proves però esperem tenir-la en ple rendiment aquest 2019!
Si teniu Instagram podeu seguir-nos i fer difusió del compte de la Fundació @fundacio3turons
 

A la premsa

DESIGUALTATS 

betevé

La desigualtat social es produeix quan membres d’una mateixa comunitat no tenen els mateixos drets, reconeixement públic o oportunitats.

El projecte Des-iguals de betevé parteix de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, un espai de participació i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions. Les 742 entitats adherides van marcar els objectius estratègics per reduir les desigualtats socials de Barcelona en el període 2017-2027. D’aquí neixen les 12 grans fites de ciutat amb diversos testimonis. En salut mental tenim a l’Hernán Sampietro (Activament), la Marta García (Fundació Els Tres Turons) i Joan Benach (UPF) (…)
Hernán Sampietro, psicòleg social i activista d’Activament Associació.

Marta García, treballadora social de la Fundació Els Tres Turons.

Joan Benach, catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la UPF.

La inserción laboral de personas con trastornos mentales

Interessant article de Sara Bervel a eldiario.es on parla de la desigualtat econòmica y la seva influència en la salut mental y el programa A prop Jove de Barcelona Activa, programa en el que participa la Fundació : AQUÍ.

Breus

Participació a la II Jornada en Salut Comunitària que va tenir lloc el 29 de novembre a l’UVIC-UCC en el bloc de “Marc Teòric de la salut comunitària des de la perspectiva de la salut Mental”.
Participem en el projecte impulsat per BCN Activa per dissenyar projectes d’aprenentatge i servei en el marc de la política alimentària i les economies comunitàries.
Presentació del projecte d’Aprenentatge i Servei de la Fundació en un cicle de xerrades de BCN més Sostenible adreçades a Directors/es d’escoles.
Hem assistit  a les jornades Activa’t per la salut mental. Més enllà del pilotatge.
Dinamització de la Jornada de Diagnosis del Pla Comunitari organitzada per Carmel Amunt.
Al taller d‘Accessibilitat Audiovisual han realitzat l’audiodescripció del vídeo sobre el programa de lleure Baobab produït per Càmeres i Acció Associació.
Properament el dia 17 de gener es realitzarà la xerrada-col·loqui: Addicions: Causa o efecte d’una mala salut mental amb Toni Calero, Ingrid Esteve i Carolina Franco com a ponents.
Hora: 17h
Lloc: Casal del Mar, carrer d’Albareda 1-3, Barcelona.
Organitza: BCN Salut Mental
Inscripcions: AQUÍ
VIè Congrés de la Taula del Tercer sector. Presentació de l’experiència del Consell de Participació de BCN SM en un dels speak corner.
Participació en el cicle de debats “Salut I Natura” organitzat per la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) amb l’objectiu de posar en valor la contribució de la natura en la salut de les persones i l’aportació que podem fer des dels projectes d’Aprenentatge i Servei de la Fundació en aquesta línia.
Com cada any participem en la Fira de Nadal de la Sagrada Família amb altres entitats de BCN SM.
Participació a l’Àgora Ciutadana per a una ciutadania inclusiva de l’Acord Ciutadà aportant l’experiència de dinamització comunitària de Can Solé amb l’Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells.
Participació en la 10a Jornada dels programes d’atenció específica al trastorn psicòtic incipient, conduint el taller de Recuperació.

Manifest 3 de desembre


La Fundació Els Tres Turons s’ha adherit  al manifest Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions que amb motiu del dia 3 de desembre (Dia internacional de les persones amb discapacitat), AEES Dincat, ECOM, FEPCCAT, Ammfeina SMC, UCCAP, Sectorial de Cooperatives d’Iniciativa Social,  ACCP  i ECAS han preparat per denunciar la dècada perduda en els serveis d’atenció i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, amb paràlisi cerebral/pluridiscapacitat i/o amb problemes de salut mental.

Podeu llegir el Manifest sencer fent clic sobre aquest enllaç.

RECURSOS

Nova secció
En aquesta nova secció anirem compartint recursos, trucs i eines digitals que trobem a la xarxa i que us poden fer més fàcil el vostre dia a dia.

27 trucs per gestionar teu correu

Ja sabeu que el correu de la Fundació utilitza les funcionalitats de Gmail de Google. Hem trobat aquest article de Xataka que ens explica 27 trucs molt fàcils per gestionar el nostre correu. AQUÍ.

Combinar o fusionar documents de Word

De vegades tenim necessitat de fusionar dos documents de Word. En aquest article ens expliquem com fer-ho. AQUÍ.
Si tens algun truc que creguis interessant compartir en aquesta secció envia’ns un correu clicant al botó.
Envia’ns el teu truc
No us oblideu que si esteu en alguna d’aquestes xarxes socials podeu seguir-nos amb informació més actualitzada.
Twitter
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Vols canviar com reps aquests correus electrònics?
Actualitza les teves dades o dona’t de baixa d’aquesta llista

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content