Butlletí #013 març 2019

*|MC:SUBJECT|*
Butlletí Fundació Els Tres Turons #013 · març 2019
Llegir al navegador

Dia a Dia

Nous horts comunitaris

L’SRC d’adults ha impulsat dos nous espais d’hort. L’Hospital de Sant Rafael ja compta amb bancals de gestió participada per voluntariat de l’hospital i agents del barri. La nova parcel·lació dels horts de Can Soler ens ha permès accedir a tres espais que ja estan produint els primers enciams! 
IX Jornada BCN Salut Mental

“Salut mental a l’entorn de vida: Un nou repte”. El 14 de març la IX Jornada Tècnica de BCN Salut Mental traçava un marc on les entitats participants vam poder aprofundir en experiències d’atenció en el lloc de vida, a Barcelona i en àmbit internacional. La Fundació hi va compartir l’experiència del Servei de Vida Independent. 

Breus

Saló de l’Ocupació Juvenil

Des de SIL BCN vam explicar serveis d’Inserció Laboral amb CHM Salut Mental, vam compartir estratègies i metodologies basades en
l’Aprenentatge i Servei, projectes com l‘InserVela i vam visibilitzar la Xarxa d’Inclusió Laboral de Barcelona (XIB).

6è Qualifica’t fins al juny

Les persones participants a l’activitat prelaboral de jardineria aprofundiran en coneixements teòrics i pràctics orientats a la recerca de feina amb certificació final de l’INS Les Salines.

H-G: Territori del Bé Comú 

La Fundació inicia participació al projecte de l’Associació Catalana pel Foment de l’Economia del Bé Comú,
Barcelona Activa i el Districte H-G, que agrupa entitats implicades en gestió sostenible i compromesa amb el territori.  

Nou habitatge  

Al març la Fundació ha incorporat un nou habitatge al Carrer Tenerife (Guinardó). Sumant 2 nous llocs de vida al programa d’habitatges d’inclusió on la Fundació pot atendre avui 32 persones en 13 pisos. 

Intercanvi d’experiències 

Organitzat per AMMFEINA en col·laboració amb Parc Salut Mar i el Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya vam intercanviar experiències d’intervenció comunitària i d’acompanyament a la vida independent amb l’entitat israeliana Yedid Nefesh.

Ecos 

INSOCAT: la pobresa repunta

L’informe INSOCAT 10 d’ECAS indica, de nou, un deteriorament de factors determinats socials de la salut com ho són la pobresa, la vulnerabilitat i les formes d’exclusió. Íntegre aquí.
La 1a persona a l’estat
L’activista Marta Plaza recull a El Salto un mapa associatiu en 1a persona a l’Estat. La veu de les persones protagonistes
assenyala vulneracions de drets, el rol determinant del context i qüestiona el model d’atenció.

Grup multifamiliar

Els familiars del Servei de Joves compten des del febrer amb un grup mensual de suport mutu obert i permanent. Aborda, segons demanda, la millora de convivència, la socialització, amb visió centrada en la persona i narratives alternatives.

Noves masculinitats

La Tarantela 136 abordava a l’espai “Derecho al Feminismo” els nous rols dels homes. A Boca Ràdio.

Pla de Salut Mental de BCN 

La 1a jornada del Pla de Salut Mental de Barcelona va incloure la presentació l’A prop Jove per part de la Fundació. S’hi va compartir la feina feta al Pla aprofundir-ne aspectes estratègics. Vídeo.

Trobada Red ISEM Saragossa

La Fundació ha participat en les jornades de la xarxa ISEM, que promou la integració social de persones amb dificultats en salut mental, centrades en la gestió del coneixement i la inclusió a través de l’art.

Agenda

Expo Parelles Artístiques

A l’abril el Grup CHM Salut Mental inaugura exposició on participants 
d’Alterarte, de l’SRC de les Corts i Sarrià i de la Fundació mostraran obres dins el projecte Parelles Artístiques. +Info 

II Jornada Esportiva

Divendres 5 d’abril celebrem la II Jornada Esportiva al Club Municipal de Tennis Vall d’Hebron on mostrem que pàdel i spinning són adaptables, saludables i fomenten la trobada en equipaments comunitaris.

El Sarau Poètic s’amplia 

La lectura poètica a la Juan Marsé, el 23 d’abril, s’amplia amb un taller de creació a càrrec de la poeta Núria Martínez-Vermis, al vídeo. Serà al Boca Nord i hi projectarem també els clips del Vídeo Concurs!  
Twitter
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Vols canviar com reps aquests correus electrònics?
Actualitza les teves dades o dona’t de baixa d’aquesta llista

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content