La proposta de llei per atendre el sensellarisme arriba al Parlament

Publicat el 27 gen., 2022

Ahir cinc entitats van presentar al Parlament de Catalunya una proposta de llei per fer front al sensellarisme de manera urgent. Assís Centre d’Acollida, Arrels Fundació, Càritas Catalunya, la Comunitat de Sant’Egidio i Sant Joan de Déu Serveis Socials han presentat una proposta de text que s’adreça especialment a donar una resposta a aquelles persones que pateixen una
situació de sensellarime més crònic i caracteritzat per la seva cruesa. La Fundació ha estat una de les 35 entitats que han recolzat el text legal signat per la majoria dels partits amb suport de cinc col·legis professionals.

Sensellarisme, determinants socials i salut mental

La relació provada entre els determinants socials i els problemes de salut mental també inclou el sensellarisme i ha estat assenyalada reiteradament per la Fundació. Dins el retorn social amb entitats i districtes del barri del programa Impulsem el què fas ha col·laborat amb dones de La Llavor, un centre residencial per a dones sense llar. Dins aquest retorn social s’han fet activitats de salut i natura, activitats d’horticultura i una activitat de regulació emocional a càrrec d’una psicòloga de la Fundació. També s’ha fet èmfasi, per altra banda, en la situació de persones joves sense referents familiars i amb diagnòstic en àmbit de salut mental i seguim treballant per poder oferir recursos que contribueixin a revertir l’exclusió residencial en àmbit de salut mental.

Nota de Premsa de les entitats impulsores de la llei íntegra AQUÍ

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut