Butlletí #012 febrer 2018

*|MC:SUBJECT|*
Fundació Els Tres Turons #012 · febrer 2019
Llegir al navegador

Dia a Dia

La XAVI es presenta

El 29 de gener la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent de Barcelona va visibilitzar en la seva presentació els seus objectius i principis. Nascuda dins el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva l’acte va recordar les entitats i persones implicades als seus quatre grups de treball de la XAVI, l’Accessibilitat, l’Oci Inclusiu, Suport a famílies i l’Habitatge i Vida Independent amb participació de la Fundació. +info

Reprenem tasques a la Font del Bacallà

Integrants de Joves, del Servei de Rehabilitació Comunitària i del Prelaboral, han reprès tasques de recuperació amb la participació a de Glòria Arribas, tècnica del Parc de Collserola. La visita ha permès valorar la feina i fixar els propers objectius: mantenir camins i murs, prevenir l’erosió i canalitzar el torrent afavorint la reproducció d’amfibis. +info 

Breus

50 subtitulacions

El 20 de gener Passar Via contribuía a fer accessible l’obra de teatre infantil El Cel de la Jojo” subtitulant-la en directe a les festes de Sant Antoni, dins la Temporada de Teatre Infantil Accessible promoguda per l’Ajuntament de BCN (IMPD). El proper dia 24, amb Mal de Closca, el taller celebrarà la subtitulació número 50! +info

Pla per la inserció laboral

Barcelona Activa i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) han presentat un Pla d’Acció que actualitza la seva col·laboració per afavorir la inclusió amb la inserció laboral. L’ocupació de les persones amb diversitat funcional és la meitat que la del conjunt de la ciutat. +info 

Ocells en viu

El grup de disseny i creació amb fusta del Servei de Rehabilitació Comunitària ha construit menjadores per ocells en col·laboració amb el Servei d’ús públic, divulgació i educació ambiental del consorci de Collserola. Les podeu seguir en directe en aquest enllaç-finestra que ens ha fet arribar el Parc!
 

Recuperant escales a Can Soler 

Les actuacions a la masia de Can Soler van més enllà del bosc. Els Serveis de Rehabilitació Comunitària d’adults i joves han seguit treballant en la recuperació de les escales amb totxos antics.  

Recerca

Des del Programa de Promoció de la Salut del SRC formem part d’un estudi multicèntric que avalua durant quatre mesos millores en simptomatologia i qualitat de vida en persones amb diagnòstic d’esquizofrènia. Ho fa mitjançant dos tipus d’exercici físic i amb coordinació del Centre de referència Estatal d’Acció Psicosocial.

Ecos 

L’activista pels Drets de les Persones amb Discapacitats i participant a la redacció de la Convenció de l’ONU, Tina Mincowitz, reflexiona en aquesta entrevista a El Periódico sobre el respecte dels drets de Salut Mental dins el marc d’una convenció que, considera, encara es coneix poc. 
Diferències palpables
El programa Ara i aquí de RTVe “Les malalties mentals són encara tabú?” va motivar una topada de narratives entre veus professionals i convidats amb experiència en 1a persona com Edgar Vinyals o Hernán Sampietro qui ha abordat críticament el contingut del programa al blog d’Activament.    

Jornada Anual a l’Acord Ciutadà

La Jornada Anual de l’Acord Ciutadà va apuntar els 12 eixos de l’Estratègia de Reducció de Desigualtats 2017-27 amb el projecte de betevé “Des-iguals“, on s’aborden les desigualtats en salut mental amb els testimonis de Joan Benach, Hernán Sampietro i la treballadora de la Fundació Marta García. 

Dinamització comunitària

Dinamitzem un projecte de promoció de salut mental comunitària al Pla de Barri de Roquetes a través d’un taller de bricolatge per persones amb situació d’atur de llarga durada i vulnerabilitat a l’Ateneu de Nou Barris. Des de la vessant comunitària el Pla busca promocionar accions de suport a la salut mental i emocional. 

Natura per fer salut

El Cicle de Debats “Salut i Natura” acaba amb la presentació de la Declaració sobre la interdependència entre salut i natura a Catalunya, que la Fundació ha signat i que promou la importància d’entorns ben conservats rics en biodiversitat per un desenvolupament humà més sostenible social, econòmic i ambientalment.

Espai de cura a Font d’en Fargues

Dinamitzem un nou espai obert a la comunitat al Casal de la Font d’en Fargues que promociona la salut mental a través de la postura, la respiració, l’atenció i aspectes vinculats a la cura del propi cos, de la ment i les emocions.

Secció feminista a la ràdio 

Des del 90.1 de Boca Ràdio el programa La Tarantela ha estrenat una secció anomenada “Las chicas son guerreras” que en la seva primera emissió abordava la història d’una dona pirata. Trobareu tots els podcasts a ivoox

Agenda

Torna la Magic Line

El proper dia 24 torna la caminada solidària que organitza Sant Joan de Déu on tres equips vinculats a la Fundació afrontaran diferents quilometratges a peu. Mentrestant al Servei de Recuperació Comunitària, de moment s’hi participa amb les mans creant guarniments nous per la caminada. 
 
Ets a les xarxes? Ens hi pot seguir amb la informació més actualitzada:
Twitter
Facebook
Instagram
YouTube
Website
Vols canviar com reps aquests correus electrònics?
Actualitza les teves dades o dona’t de baixa d’aquesta llista

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content