El projecte Banc de Llavors cultiva varietats locals recuperades

Publicat el 8 jul., 2021

Participants del SRC creen bancals en un procés formatiu

El Servei de Rehabilitació Comunitària impulsa el projecte d’aprenentatge per crear un banc de llavors de verdures, hortalisses i varietats locals d’interès a la masia de Can Soler. El projecte, dut a terme per l’Activitat de Jardineria, ja ha preparat sis bancals i es centra en el cultiu de varietats recuperades per extreure’n llavors, assecar-les i conservar-les per reproduir les espècies.

Les persones participants del SRC han hagut d’airejar la terra amb motocultor, acotant-la amb cordills i aixecant-la 40cm. Els bancals s’han cobert de restes vegetals per protegir-los d’erosió i sequedat i s’hi van col·locar canyes a 30cm. Les varietats  plantades han sigut  tomàquet Mandó de Collserola i la mongeta del carall, una varietat local catalana. Per generar un equilibri amb plagues i insectes pol·linitzadors s’hi han disposat plantes aromàtiques i flors.

Oferint llavors en sintonia amb la capitalitat de l’alimentació sostenible

El projecte vol abastir de llavors i planter els horts urbans de Barcelona amb el suport del departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. També inclou espais formatius orientats a la xarxa d’horts urbans de Barcelona amb accions de difusió i sensibilització obertes al barri i a la ciutadania. El projecte afavoreix la ruralització gradual de la ciutat i el cultiu de proximitat en un any on Barcelona ostentarà la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible. La ciutat també acollirá la III Trobada Estatal d’Agricultura Urbana i Comunitària, un espai d’experiències i oportunitats també per l’activitat de jardineria de la Fundació que explora com fer salut tenint cura i aprenent del medi.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut