Projecte de reforma per l’exercici de la capacitat jurídica

Publicat el 9 des., 2020

La Fundació dona suport a les esmenes al projecte de reforma per l’exercici de la capacitat jurídica impulsades des d’entitats en primera persona

Des de la Fundació Els Tres Turons donem suport a les esmenes al Proyecto de Ley de Reforma legislativa civil i processal, per l’exercici de la capacitat jurídica de persones amb discapacitat impulsades per la coalició Activament – Hierbabuena i signades per entitats en primera persona i per col·lectius de professionals en l’àmbit de la salut mental.

Les 14 esmenes presentades fan èmfasi en els principis recollits a la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides (CDPD) que empara legalment també l’àmbit de la salut mental. Tal i com recorda el manifest que anuncia les esmenes l’article 12 de la Convenció estableix un “Igual reconeixement com a persona davant la Llei” i universalitza la capacitat jurídica determinant que totes les persones tenen dret a prendre decisions en igualtat de condicions i a que se’n respectin la voluntat i preferències. 

Les entitats impulsores de les esmenes i les que hi donem suport considerem que cal adequar la proposta de reforma legislativa a l’esperit de la CDPD. Es busca així no només impedir la vulneració de drets en la presa de decisions contra de la voluntat de les persones sinó, alhora, garantir que les mateixes puguin decidir sobre la seva pròpia vida sense suports o amb suports que formin part de la seva pròpia decisió.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content