La Fundació s’adhereix al manifest per una Renda Bàsica impulsat des d’entitats en primera persona

Publicat el 27 oct., 2020

Des de la Fundació Els Tres Turons donem suport a la demanda d’una Renda Bàsica Universal impulsada des d’entitats en primera persona en l’àmbit de la salut mental. La RBU ja va ser considerada per Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), de què la Fundació forma part, com l’opció més vàlida i definitiva per eliminar la pobresa i reduir les desigualtats fomentant la justícia social. 

Les especificitats assenyalades pels col·lectius impulsors Activament, Hierbabuena, Col·lectiu Obertament i GAM Valencia, visibilitzen els motius que fan de la RBU una eina doblement transformadora en l’àmbit de la salut mental. En destaquem algunes idees força recollides al manifest

Per la seva incondicnionalitat la RBU pot esdevenir una mesura preventiva en àmbit de salut mental afavorint condicions dignes d’existència, autonomia personal i reduint malestars emocionals. La RBU també pot minvar l’exclusió social a què aboquen l’estigma o l’abordatge social limitat dins els processos de recuperació de les persones.

Substituir prestacions condicionades, com les PNC, per ingressos incondicionats permet avançar cap a una vida materialment digna amb itineraris alternatius al circuit de la discapacitat, que avui recull una elevada taxa en l’àmbit de salut mental. S’afavoriria així l’empoderament i un retorn al món laboral que,  fent compatible sou i RBU, augmentaria el ventall d’oportunitats vitals de cada persona.

Per les múltiples qüestions exposades al manifest la Fundació s’adhereix a la demanda dels col·lectius que l’impulsen i el signen. Mentre generem espais formatius de reflexió interna sobre participació, drets, ètica, gènere o determinants socials de la salut, esperem contribuir a fomentar un debat necessari també al conjunt d’entitats del sector.  

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut