LA SALUT MENTAL TAMBÉ ÉS QÜESTIÓ DE GÈNERE

Publicat el 8 març, 2023

“Avui 8 de març la Fundació Els Tres Turons vol reiterar un any més el compromís amb la lluita pel dret de les dones i persones LTBIQ+ a viure en una societat igualitària, lliure de discriminacions i violències per raó de gènere”.

Avui 8 de març la Fundació Els Tres Turons vol reiterar un any més el compromís amb la lluita pel dret de les dones i persones LTBIQ+ a viure en una societat igualitària, lliure de discriminacions i violències per raó de gènere.
Aquestes violències estructurals es creuen de manera inevitable amb altres eixos de desigualtat, multiplicant la discriminació de les dones i persones LTBIQ+ amb o sense diagnòstic de salut mental, minvant-ne les oportunitats per poder desenvolupar el dret a una vida digna i en igualtat.

Reclamem una mirada interseccional que permeti desarticular la reproducció de les desigualtats des dels serveis d’atenció a la salut mental i que reconegui la cura i la reparació com a factor indispensable per a l’acompanyament de les persones amb patiment emocional intens. Si les entitats volen atendre des de la perspectiva de drets no poden obviar les discriminacions que pateixen i han patit sistemàticament les dones i les persones no binàries o transgènere, ja que no atendre des de la perspectiva de gènere és reproduir les mateixes exclusions i discriminacions presents en la societat.
Denunciem el fet que les dones pel simple fet de ser-ho, viuen amb pitjors condicions de vida i pateixen discriminació i violències específiques, cosa que impacta de manera rellevant sobre la seva salut física i mental.

Denunciem que la regulació social de les relacions de gènere intersecciona amb altres eixos de desigualtat per raó de classe social o racialització, com a conseqüència d’una complexa estructura social heteropatriarcal, capitalista i colonial. 

Denunciem l’efecte devastador de les violències masclistes i les discriminacions en la salut mental de les dones i la manca d’igualtat d’oportunitats com a factor que reprodueix l’anomenada feminització de la pobresa. 

Denunciem també l’efecte de la pobresa de temps per a la pròpia vida i cura que pateixen les dones com a conseqüència del desigual repartiment i la manca de corresponsabilitat en les tasques reproductives i de cures.

Ara més que mai donem suport als comunicats de les entitats afins i reiterem el compromís per esdevenir una organització que contempla la perspectiva de gènere en el tracte a les persones usuàries dels serveis que proveeix i a les persones que hi treballen, aplicant les mesures necessàries per garantir espais igualitaris i lliures de discriminacions.

Fundació Els Tres Turons, 8 de març de 2023

Podeu llegir, descarregar o distribuir el comunicat des d’aquest PDF

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut