Un taller de bricolatge per treballar la prevenció a Roquetes

Publicat el 27 set., 2021

Treballem actius de salut des del projecte Més amb Menys

El proper mes d’octubre i fins al juny la Fundació reprèn el taller de bricolatge dins el programa Més amb Menys. Dins el Pla Comunitari de Roquetes, un dels territoris amb renda més baixa de la ciutat, les accions del programa impulsen la dinamització i els actius de salut afavorint la prevenció. El taller afronta la tercera edició que es durà a terme a l’Ateneu de Nou Barris amb accions promogudes per Barcelona Activa, Centres Cívics o Serveis Socials. El CAP Roquetes promourà també les activitats de Més amb Menys com una eina de prescripció social.

Accions comunitàries amb incidència sobre la perspectiva de gènere

L’activitat comptarà amb objectius específics com afavorir la sociabilitat i el coneixement de la xarxa comunitària o la reducció de l’aïllament. Una de les àrees que ha anat guanyant pes és treballar la perspectiva de gènere. Les dones han passat a formar part d’una activitat molt masculinitzada i dirigida, inicialment, als homes.

D’acord amb les necessitats manifestades per les entitats locals el taller de bricolatge definirà actuacions que fomenten la sortida cap equipaments del barri enfortint la vinculació comunitària. En edicions anteriors s’ha treballat en el muntatge i manteniment de la Barcelona Fashion Wood & Food Week , construint un xil·lòfon de pvc a l’Escola Turó, testos per a l’Ateneu de Nou Barris o mobiliari per l’Associació de Veïns.

Un projecte amb tres branques

Més amb Menys compta amb tres espais per buscar sol·lucions col·lectives a les necessitats detectades al mateix territori. Les activitats de cuina, costura i bricolatge busquen oferir eines per dinamitzar i prevenir dins un context social condicionat per la precarietat econòmica i les seves derivades socials.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content