25 anys de Carmel Amunt

Publicat el 11 oct., 2023

Carmel Amunt arriba als 25 anys i ho celebrarà caminant amb la comunitat a través d’un conjunt d’actes que s’estendran del 19 al 21 d’octubre i que comptaran amb la participació de la Fundació Els Tres Turons. La celebració té per objectiu visibilitzar les transformacions del barri compartint pensaments, paraules, treballs artístics i intervencions dels habitants del barri: infants, dones, nouvinguts, adolescents i joves que han participat en diferents processos col·lectius creant imatges, textos, paisatges sonors o música que expliquen qui són i com construeixen la identitat del barri.

Activitats

  • Dijous 19 d’octubre: passejada pel barri amb txaranga (17.30 h) i exposició “Mirades retrospectives: immersió als 25 anys de camí comunitari al Carmel” a la Biblioteca Juan Marsé (18.30 h – 21 h).
  • Divendres 20 d’octubre: jornada teòrica “Mirades futures: reptes de la feina comunitària i col·lectiva”, amb l’antropòleg Manuel Delgado i l’artista Sonia Pérez (9.30 h – 14 h). Amb inscripció prèvia.
  • Dissabte 21 d’octubre: “Mirades de vida: pàrquing day”. Vermut, pintada comunitària col·lectiva i concerts a la Rambla del Carmel / Dante – Mirador del Carmel (13 h – 23 h).

Comunicat de la Fundació Els Tres Turons

Al 1998 un grup d’entitats del barri del Carmel compromeses amb el territori i amb vocació de transformació social inicien un procés de treball conjunt amb la finalitat d’impulsar un Pla Comunitari al barri del Carmel. Entre elles la Fundació Els Tres Turons, en aquell moment associació Els Tres Turons, que se sumava al nou projecte amb la voluntat de millorar les condicions de vida de les veïnes del barri i promoure’n la cohesió i la vida comunitària. Carmel Amunt seria la nova entitat que permetria gestionar el Pla de Desenvolupament Comunitari del barri del Carmel, del qual la Fundació n’és gestora des dels inicis.

Des de llavors, i de la mà de Martí Codolar, Fundació Adsis i l’associació “40 p’arriba, 40 p’abajo” en la gestió i de moltes altres entitats en les taules i grups de treball, s’han anat teixint i connectant projectes, vivències, millores que han dotat el Carmel d’una estructura enxarxada que col·labora a través d’espais de treball comuns donant resposta a les necessitats del territori i generant esdeveniments amb la participació de veïns i veïnes.

Celebrem els 25 anys satisfetes i agraïdes per haver pogut desenvolupar la missió de l’entitat promovent un barri més cohesionat i inclusiu, més sa i amb més resiliència per fer front a les desigualtats socials que dissortadament encara persisteixen de manera acusada al territori.   

Felicitats Carmel Amunt, felicitats veïnes i entitats del Carmel!!

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content