El Banc de Llavors tindrà feixes amb més sol

Publicat el 4 nov., 2022

Després d’una temporada on s’han pogut extreure llavors d’hortalisses com tomàquets o enciams les persones participants al Banc de Llavors realitzen canvis per augmentar-ne la producció. El projecte ha habilitat cinc nous bancals que reben més hores de llum solar que els utilitzats anteriorment. Dins l’Activitat de Jardineria del Servei de Rehabilitació Comunitària d’Adults, l’equip que té cura la plantació ha preparat la terra per preparar a la propera temporada.

A més del moviment per oxigenar el sòl, els nous bancals comptaran amb un encoixinat fet de branquillons que diposita carboni a la terra i dificulta el creixement d’espècies invasores com la grama. A partir del gener es faran servir les germinadores-hivernacle construïdes l’any anterior per fer planter amb les llavors assecades com enciams, tomàquets, pebrot o albergínies.

Cuidar la terra també ens ajuda a cuidar-nos

Dins l’afavoriment de processos de recuperació el banc suposa una eina més que passa per l’assecat de llavors de tomàquets i de varietats d’interès local. Aquest assecat dins l’activitat de Jardineria permet plantar varietats d’intères local a Can Soler, a la falda del Parc de Collserola, i facilita l’intercanvi de llavors que ja s’ha dut a terme amb d’altres horts urbans.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut