L’Altre Festival omple d’art i salut mental la Fabra i Coats

Publicat el 3 juny, 2024

El recinte Fabra i Coats de Barcelona es va omplir d’art i salut mental en la desena edició del festival d’arts escèniques i salut mental L’Altre Festival que va tenir lloc del 31 de maig al 2 de juny. Més de 30 espectacles de teatre, dansa, música, poesia i nous formats escènics amb l’objectiu de donar visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb problemes de salut mental i sense, i aquelles que reflexionen sobre la salut mental.

Divendres les persones usuàries del taller d’accessibilitat audiovisual de la Fundació Els Tres Turons van subtitular l’obra que va donar inici a l’Altre Festival. Una obra de teatre col·laboratiu en portuguès titulada “Efeito Colateral” i interpretada pel Grupo Pendurados, conformat per alumnes de l’Escola de Teatre i Música d’Unicamp, Brasil. Després de l’espectacle, l’actriu i creadora escènica Marta Montiel va moderar una reflexió col·lectiva, proposant com a punt de partida l’ètica de la interpretació en la representació escènica de persones amb patiment emocional greu.

Dissabte 1 de juny es van celebrar les accions poètiques del Sarau Poètic a diferents espais de la Fabra i Coats. Es van realitzar un total de cinc accions poètiques treballades al taller conduït durant l’abril i el maig per Mireia Tejero, músic i performer, i Berta Giraut, actriu i poeta. Des del sentit de l’humor i la profunditat, els participants van interpretar escenes a partir d’improvisacions amb música i text.

L’Espai Bota va donar el tret de sortida al Sarau Poètic amb la primera de les accions del taller de creació. Posteriorment, es van projectar les obres que han participat al videoconcurs del Sarau Poètic i, finalment, la companyia de Manacor ESTEPA TEATRE va presentar l’espectacle Helpo, que vol dir «ajuda» en esperanto.

Aquest any, la iniciativa del Club Social Pol Positiu i la Fundació Els Tres Turons i integrada dins de l’Altre Festival ha comptat amb la participació de persones del Club Social, de Teatro de Pacotilla, del Servei de Rehabilitació i d’altres entitats i persones interessades.

ACTE INAUGURAL

SARAU POÈTIC

IMPROVISACIONS

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content