Lliurament de premis als guanyadors del V Videoconcurs Sarau Poètic

Publicat el 28 maig, 2024

David Saiz Domènech, autor d'”El verdadero otro”, i l’equip de WeLab, amb “Donde empieza el otro”, han estat els premiats d’aquesta edició del concurs dedicada a l’alteritat.

La seu del Club Social Pol Positiu de la Fundació Els Tres Turons va acollir aquest dilluns 27 de maig l’acte de lliurament de premis del V Videoconcurs Sarau Poètic. David Saiz Domènech, autor de l’obra “El verdadero otro, va recollir el premi del jurat, que va valorar l’originalitat i el treballat contingut poètic del vídeo.

Segons va explicar el mateix Saiz, “El verdadero otro” parteix d’un seguit d’individus aparentment exclosos que es diu que són diferents, “però que si grates la superfície, per sota són com nosaltres”. “El verdadero otro” és “una metàfora d’allò aliè” per a mostrar no els aparentment diferents, sinó “el vertader altre, aquell que és un monstre per dins, aquell a qui no li afecten la consciència, ni els remordiments ni les fantasies de moralitat”.

Per la seva banda, l’equip de WeLab, amb el seu rap “Donde empieza el otro” al voltant de la figura de l’altre, van obtenir el premi popular per ser l’obra amb més vots recollits a les xarxes socials. Podeu consultar el resultat de les votacions aquí i el conjunt d’obres presentades aquí.

El jurat, format per David Fernández (Càmeres i Acció), Martina Cumova (L’Altre Festival), Jaume Peracaula (director de fotografia), Marisa Rosa (presidenta del Patronat de la Fundació Els Tres Turons), Jordi Foix (expresident del patronat), Marco Noris (artista plàstic), Max Villanueva (Club Social Pol Positu) i Míriam Pagès (WeLab), va explicar que la decisió va ser difícil perquè cada vídeo té les seves particularitats i poesia visual, però van destacar l’originalitat de cadascun d’ells i l’ús dels recursos tècnics per a crear un missatge poètic. El fet que les creacions haguessin d’estar relacionades amb el concepte d’alteritat va impulsar la creativitat i la riquesa expressiva de les obres, van afirmar.

Durant l’acte, es van projectar totes les obres presentades i es va fer un obsequi de la Fundació als membres del jurat i als participants del concurs.

UN CONCURS AMB 16 ANYS D’HISTÒRIA

El Sarau Poètic va néixer l’any 2008 al Club Social Pol+ sumant poesia i arts performatives i, des de 2018, inclou el videoconcurs que incentiva la creació audiovisual i poètica. Durant l’acte es van projectar els cartells de les diferents edicions d’un concurs que, tot i l’aturada obligada per la pandèmia, és ja un històric de l’entitat.

EL SARAU POÈTIC A L’ALTRE FESTIVAL

Aquest any, per primer cop, el Sarau Poètic es vincula a l’Altre Festivalel Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental que tindrà lloc del 31 de maig al 2 de juny de 2024.

Dissabte 1 de juny es realitzaran els espectacles que s’han treballat durant el taller Sarau Poètic d’enguany. Un total de 18 actors participaran en diversos espectacles que tindran lloc al recinte de la Fabra i Coats. A més, s’hi projectaran per primera vegada les obres presentades al videoconcurs.

L’únic espectacle de pagament serà la funció combinada amb Estepa Teatre (1 de juny, 13 h, 5 €). Podeu comprar les entrades aquí.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut