X Jornada de BCN Salut Mental

Publicat el 7 jul., 2022

El sis de juny va poder celebrar-se la X Jornada de BCN Salut Mental ajornada el 2020 amb motiu de la pandèmia. Les sis entitats proveidores de serveis i amb vocació comunitària que conformem BCN SM vam compartir-hi experiències en un acte que finalment va ser en format presencial i online i que va permetre reeditar un espai des d’on compartir en espera d’una presencialitat total.

En primer lloc vam comptar amb la participació del catedràtic en antropologia Àngel Martínez que va compartir la necessitat d’incloure els factors socials i comunitaris al centre dels processos de recuperació. En la seva opinió les narratives socials associades a la salut mental també tenen una incidència notable juntament amb els determinants socials de la salut i va assenyalar que, per parlar d’estudis científics cal afegir-hi estudis que recullin la dimensió social i no només la dimensió biològica o farmacològica.

Un espai des d’on compartir bones pràctiques

El conjunt d’entitats vam compartir pràctiques telemàtiques desenvolupades durant l’inici de la pandèmia i que en ocasions s’han mantingut un cop n’ha disminuït la intensitat. Des de la Fundació vam contribuir-hi presentant la #CactusExperience, una experiència compartida d’#AprenentatgeServei on participants a #Jardineria van donar suport a alumnes de 6è de l’Escola Font d’en Fargas durant el confinament. Una experiència que ha acabat fa pocs dies amb la plantació dels cactus cuidats per l’alumnat des del confinament en un espai de memòria a l’escola.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content