25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Publicat el 23 nov., 2023

El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la Fundació Els Tres Turons reitera la denúncia envers la persistent violència contra les dones existent en la nostra societat. 

Les violències masclistes, exercides contra les dones pel fet de ser dones, són una violació dels drets humans. Aquestes violències són produïdes per mitjans físics, econòmics, digitals o psicològics (incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions) i tenen lloc tant en l’àmbit públic com en el privat. Són manifestacions de discriminació i de desigualtat que causen danys i patiment físic, sexual i/o psicològic.

Salut mental i violències masclistes

No és possible gaudir d’una bona salut mental o tractar de recuperar-la si s’està patint violència i si no es troben els suports suficients per poder frenar les agressions. També la discriminació i la desigualtat estructurals que pateixen les dones són formes de violència que els fan tenir una vida i una salut mental pitjors. Visibilitzar les violències i implicar-se en la lluita per a erradicar-les ha de formar part de la intervenció de les entitats que donen suport a la salut mental de les persones. 

Us convidem a sumar-vos a les diferents convocatòries de protesta contra la violència masclista que se celebraran aquest cap de setmana.

Enllaços recomanats:

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content