Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral

Publicat el 22 maig, 2024

El Comitè d’Ètica Assistencial de BCN Salut Mental va celebrar dijous 16 de maig una jornada de treball a la Casa Groga al voltant de la ponència ‘Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral’ i del cas presentat pels i les professionals del Servei d’Inserció Laboral de la Fundació Els Tres Turons.

El SIL, adreçat a l’habilitació i la millora de les capacitats d’inserció social i laboral de les persones ateses, ha constatat que al mercat de treball hi ha ofertes amb condicions molt precàries i poc alineades amb valors ètics, així com males pràctiques per part d’algunes empreses. Tot plegat planteja el dubte de com actuar quan una persona atesa s’interessa per una d’aquestes ofertes i de com trobar l’equilibri perquè això no suposi pèrdua d’oportunitats de feina.

Aquesta primera trobada va comptar amb la participació de Sílvia Vázquez Rigual, advocada laboralista especialista en Dret del Treball del Col·lectiu Ronda que compta amb una llarga trajectòria com a advocada sindicalista en la defensa dels drets dels treballadors en assumptes laborals i de Seguretat Social.

Vázquez va resoldre dubtes en relació al marc laboral i la conjunció de diverses circumstàncies: la voluntat de treballar, la de contractar persones que han tingut un problema de salut mental i la plena garantia dels seus drets durant i posteriorment al seu procés de contractació.

La sessió va permetre posar en comú i abordar l’existència de dissonàncies en alguns processos on, en ocasions, la definició del lloc de feina i de l’acompanyament estipulat no es corresponen amb la pràctica real. Una dels aspectes tractats va ser l’exploració de fórmules per a visibilitzar quan les condicions reals de feina no es corresponguin a les ofertes inicialment.

La Comissió d’Ètica Assistencial de BCN Salut Mental té per objectiu vetllar per la qualitat dels processos d’inclusió laboral a benefici de totes les parts i prioritzant el benestar de les persones ateses.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content