El Banc de Llavors pren forma amb la collita d’estiu

Publicat el 25 ag., 2021

El Banc de Llavors pren forma a la masia de Can Soler. El Servei de Rehabilitació Comunitària d’Adults, dins l’afavoriment de processos de recuperació, ha fet una passa més iniciant l’assecat de llavors de tomàquets de tres varietats d’interès local. L’assecat de llavors de l’activitat de Jardineria recull les hortalisses plantades a sis bancals, a la falda del Parc de Collserola, i que inclouen també mongetes.

A mesura que avanci la collita les persones participants duran a terme el procés d’extracció i assecat de llavors. Pel que fa als tomàquets, cal triar-ne els millors i al punt màxim de maduració per transmetre’n les propietats òptimes. Després d’extreure’n la polpa amb cullereta i cobrir-la d’aigua en un recipient, fermentació en 2 o 3 dies i ja es poden deixar assecar en paper de cuina abans de guardar-les en pots per varietats.

Llavors pels actes dins la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona

El Banc de Llavors vol abastir de llavors i planter els horts urbans de la ciutat amb el suport del departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona. A la tardor de 2021 l’activitat de Jardineria participarà en diverses accions dins la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que enguany recau en la ciutat de Barcelona. Les accions i trobades en què es participarà, a mercats, al barri i al centre de la ciutat, volen afavorir la ruralització gradual de la ciutat, el cultiu de proximitat i la recuperació d’espècies.

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Skip to content