Nous horaris de ‘La Pelu’ a Pintor Casas

Nous horaris de ‘La Pelu’ a Pintor Casas

‘La Pelu’, l’activitat de perruqueria i estètica del Servei de Joves de la Fundació, ha modificat els seus horaris! Ara ens podeu visitar els dilluns, dimecres i divendres de 9 h a 13 h al local de Pintor Casas.

Aquesta activitat posa a prova les habilitats adquirides dels participants a través de pràctiques reals dirigides a persones ateses per la Fundació i/o les seves famílies. L’objectiu és recuperar hàbits i treballar capacitats per orientar les persones que hi participen cap a àmbits formatius o laborals i establir relacions amb l’entorn dins el marc de l’Aprenentatge i Servei.

Qui pot fer ús de La Pelu? Les persones ateses per la Fundació i els familiars. Així que si voleu que us tallin els cabells, us facin la manicura o us pentinin, aprofiteu l’oportunitat!

Quant costa? Totalment gratuït.

Com puc reservar? Trucant al 93 215 83 25.

No deixeu passar aquesta oportunitat! Ens veiem a ‘La Pelu’!

Persones usuàries faran gira amb l’obra “Que juguin, que juguin”

Persones usuàries faran gira amb l’obra “Que juguin, que juguin”

Persones usuàries de l’entitat iniciaran a partir del mes de setembre una gira de teatres amb l’obra “Que juguin, que juguin”, que van interpretar el 2 de juny passat a la Fabra i Coats en el marc de l’Altre Festival.

Es tracta d’un espectacle que transcorre a una cambra dels jocs on sis adults juguen quan ja no els toca jugar. A través de fragments fulminants, els personatges teixeixen els fils d’allò que és individual, familiar i social de manera abrupta i lúdica, com si de cop s’obrís el llum i es tornés a apagar.

“Que juguin, que juguin” és un muntatge seriós i inexplicable com la vida mateixa i com l’amor. Podeu visionar-lo íntegrament a Youtube.

A partir de setembre anunciarem els llocs i les dates on s’interpretarà l’obra.

La Tarantela clou la desena temporada superant els 300 programes

La Tarantela clou la desena temporada superant els 300 programes

El programa de ràdio del Club Social Pol Positiu de la Fundació, La Tarantela, ha tancat aquest mes de juliol la desena temporada. Durant aquest any, el programa, que està conduït i participat per persones usuàries de la Fundació, ha superat la barrera dels 300 programes, arribant a l’edició 308.

El programa es realitza cada dijous en directe a les 11.30 a Boca Ràdio, una emissora de ràdio associativa i comunitària per a la transformació social que s’emet des del barri del Carmel per a tota la ciutat de Barcelona al 90.1 de la FM i també a través d’Internet.

Els pòdcasts es poden recuperar al canal d’Ivoox de La Tarantela, un projecte de caràcter comunitari i inclusiu, participatiu i col·laboratiu, en què els participants aporten la seva creativitat i interessos i comparteixen la seva il·lusió i passió per la ràdio i la comunicació alhora que trenquen estigmes, pors i falses idees al voltant de la salut mental. “No volem parlar sempre de salut mental, però la salut mental ho travessa tot” n’és el leitmotiv.

La Tarantela és un magazín radiofònic que inclou seccions d’oci i cultura (“We can Weeckend”), música i crítica musical (“Mi canción es un HIT”), cinema (“Maldito Bastardo”), poesia (“El Momento Holderlin”) i receptes (“La cuina de la Loli”).

El programa donarà el tret de sortida a l’onzena temporada dijous 5 de setembre.

“DELETE EDATISME”: vídeo sencer

“DELETE EDATISME”: vídeo sencer

El projecte audiovisual “Delete Edatisme” és un diàleg intergeneracional entre joves i grans sobre els estereotips envers l’edat.

El Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells va acollir dimecres 12 de juny la presentació de l’audiovisual, fet arran de la gravació del pòdcast “Delete Edatisme”. Un projecte que esborra les fronteres de l’edat i l’experiència amb la complicitat del Casal de la Gent Gran de Sant Genís dels Agudells, de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Genís dels Agudells, de Ràdio Sant Genís i de la coordinadora intercultural EINA.

L’audiovisual ha estat realitzat per WeLab, l’equip del taller d’audiovisuals del Servei de Joves de la Fundació.

“Delete Edatisme”: ponts que redibuixen el temps

“Delete Edatisme”: ponts que redibuixen el temps

WeLab, l’equip del taller d’audiovisuals de la Fundació, va presentar dimecres 12 de juny l’audiovisual fet arran de la gravació del podcast “Delete Edatisme”, un projecte audiovisual que esborra les fronteres de l’edat i l’experiència amb la complicitat del Casal de Gent Gran de Sant Genís dels Agudells, de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Genís dels Agudells, de Ràdio Sant Genís i de la coordinadora intercultural EINA. 

En una sala d’actes a les fosques, la llum d’un projector va mostrar la sala de ràdio de l’A.V. amb una taula rodona, micros i parelles de tertulians, la meitat joves de WeLab i l’altra, participants al Casal de Gent Gran. Rere les càmeres, fora del focus, l’altra part de WeLab va filmar un diàleg intergeneracional conduït per La Tere, de l’equip de professionals del Casal.

Solitud, companyia, experiència, mort o vincle: el guió preparat durant els mesos de febrer i març va derivar en una conversa que acosta vores i experiències de vida a través de la curiositat i l’escolta. 

Ben aviat podreu veure el vídeo sencer a YouTube.

L’antecedent del documental  “Sant Genís en temps de pandèmia”

“Delete Edatism” segueix l’estela del documental de WeLab “Sant Genís en temps de pandèmia” que reflecteix com la gent gran va viure les restriccions de moviments i de contacte durant el període posterior al confinament. Presentat el 2022, el film ja va comptar amb la complicitat del Casal de la Gent Gran i va posar el focus en la necessitat de vincle humà com un element també intergeneracional. 


Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral (II)

Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral (II)

Després d’una primera sessió celebrada al maig, el Comitè d’Ètica Assistencial de BCN Salut Mental es va reunir dijous 20 de juny, també a la Casa Groga i a petició del Servei d’Inserció Laboral de la Fundació, per a continuar abordant i compartint dilemes ètics dins el marc dels serveis d’inclusió laboral. La sessió es va fer amb la incorporació de la mirada en primera persona d’Albert Piquer, president de Federació Veus.

En una presentació inicial, Piquer va descriure el canvi, també en àmbit laboral, inehrent al desplegament dels Quality Rights dins l’actual Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD). En aquest marc Piquer també va explicar l’aposta de la Federació Veus per la feina amb suport i en igualtat de drets i no de la feina protegida en centres especials de treball. També va subratllar que paradoxalment, tot i la centralitat social atorgada a la feina com a esfera d’inclusió i de relacions, les condicions del lloc són un dels orígens principals de malestar emocional i una rèmora per a combatre l’estigma.

Els dilemes inicials plantejats pel Servei d’Inserció Laboral per a iniciar el debat van ser dos: què passa quan una persona atesa s’interessa per ofertes amb alt component de precarització i què fer quan la valoració tècnica des dels serveis no s’adequa amb la demanda de la persona. Durant una hora, l’intercanvi d’experiències va posar en relleu l’auge d’ofertes en entorn protegit i en empreses amb afany de lucre, pels menors costos salarials comparatius després d’apujar-se el salari mínim.

Un altre element reiterat, també com una oportunitat, és la manca de cultura i d’implicació empresarial tant per afavorir el benestar emocional al lloc de feina com a l’hora d’esdevenir vector d’inclusió en salut mental, com passa a l’entorn de la discapacitat física. Es va assenyalar també les dificultats de traduir conceptes de model nascuts en un marc anglosaxó amb més rotació a les feines i una altra cultura de mobilitat laboral. Com a conseqüència, es va apuntar que són necessaris encara canvis legislatius en l’àmbit laboral per a facilitar els canvis i, també, visibilitzar les dissonàncies col·lectivament i des de les entitats.

A l’acte hi van participar 20 persones provinents de totes les entitats de BCN Salut Mental i va comptar amb tot l’equip del Servei d’Inserció Laboral de la Fundació i també amb la participació de Marisa Rosa i Lluïsa Terrades per part del Patronat de la Fundació. Una tercera trobada de la CEA, al juliol, permetrà extreure conclusions dels aspectes tractats i explorar propostes de millora conjuntes al sector.

El 10è Qualifica’t passa exàmens

El 10è Qualifica’t passa exàmens

Dijous 13 de juny els darrers exàmens del 10è QUALIFICA’T van posar a prova l’alumnat del curs a l’INS Les Salines del Prat del Llobregat. Durant tot el matí, es van dur a terme tres proves teòriques en diverses aules de l’institut que van consistir a identificar plantes correctament, a identificar i reconèixer espècies botàniques amb nom científic i popular, així com peces de sistemes de rec i eines de treball de camp tenint en compte el detall tècnic i les característiques d’ús. 

La jornada va acabar amb una validació de coneixements a través d’una experiència pràctica de poda i definició de contorns d’arbustos, on el professorat de Les Salines va valorar l’ús de diferents eines de tall manuals i elèctriques.

El Qualifica’t forma part del taller de Manteniment d’Espais Urbans del Servei d’Inserció Laboral, dirigit a persones ateses en dispositius de la xarxa de salut mental.

Expertesa validada per l’Institut Les Salines

El Qualifica’t té una durada aproximada de tres mesos i ofereix un marc formatiu d’avaluació continuada i acreditada (immediatament en cas de tenir l’ESO aprovada) homologable a una unitat formativa del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria. En el marc d’una col·laboració que ha evolucionat amb els anys, l’Institut Les Salines del Prat del Llobregat valida els coneixements corresponents a la Unitat Formativa 1 de Manteniment i restauració de jardins i zones verdes del Mòdul 7 de Manteniment i millora de jardins i zones verdes.

https://youtube.com/shorts/bb_zhPjcwt0?si=n00GokGTGGiJGarD
Èxit de participació a la #3TuFest

Èxit de participació a la #3TuFest

La Masia de Can Soler va acollir dijous 13 de juny la #3TuFest, la festa que cada any organitza la Fundació per a donar la benvinguda a l’estiu i donar espai a la participació i l’expressió a través de l’art com a punt de trobada. Tot a través d’un programa d’activitats vibrant i obert al barri que neix de tota la feina que es fa als diferents serveis de la Fundació.

El director de la Fundació, Alfons Santos, i el responsable de vinculació al territori, Joan Gubern, van ser els encarregats de donar la benvinguda als assistents a una festa que va ser un èxit de participació, amb més d’un centenar de persones entre usuàries, familiars i treballadores de l’entitat.

La festa va comptar amb una parada d’artesania i peces de ceràmica fetes a mà per les persones usuàries. També hi va haver espai per a cantar cançons, ballar, recitar poemes, fer monòlegs i rapejar. Finalment, es va dur a terme un piscolabis molt complet fet als tallers de cuina.

La jornada va servir per a inaugurar l’exposició sobre el projecte d’oli d’oliva verge extra elaborat a Can Soler a partir de l’acció comunitària i treball en xarxa. Un projecte que ha obtingut un ampli ressò mediàtic pel fet de tractar-se del primer oli d’oliva elaborat a Barcelona. L’exposició ha estat realitzada per WeLAB.

Agraïm la participació de les persones usuàries i de les famílies, així com de les persones treballadores i de tots els assistents que van fer possible la festa.

Podeu consultar el recull d’imatges aquí.

Comença el SIOAS 24-25

Comença el SIOAS 24-25

Inscripcions obertes al Servei Integral d’Orientació, Suport i Acompanyament Laboral (SIOAS) 24-25

Ja us podeu inscriure al Servei Integral d’Orientació, Suport i Acompanyament Laboral. El SIOAS 24-25 té per objectiu facilitar l’accés al mercat laboral i el manteniment del lloc de feina a les persones amb diagnòstic de salut mental.

Oferim un acompanyament personalitzat

 • Orientació en la definició del perfil professional, descobriment de les potencialitats i competències laborals.
 • Acompanyament i assessorament en la recerca de feina.
 • Formació professionalitzadora en atenció al client.
 • Formació en competències digitals.
 • Pràctiques no laborals a empreses.
 • Acompanyament a l’itinerari formatiu.
 • Gestió d’oportunitats de feina amb empreses col·laboradores.
 • Seguiment posterior a la inserció i suport al manteniment del lloc de treball.

Requisits d’accés

 • Inscrites al SOC (com a demandantd’ocupació o com a millora de feina).
 • Vinculació a la xarxa de salut mental.
 • Situació d’alta mèdica.
 • Amb o sense certificat de discapacitat.

Formació professionalitzadora

El servei inclou també formació professionalitzadora i en activació digital i preparació del certificat ACTIC.

Podeu consultar i/o descarregar-vos el fulletó AQUÍ.

Contacte

Podeu telefonar al 93 215 83 25 o bé omplir aquest formulari de contacte i us respondrem al més aviat possible.

  Amb el suport de

  “Projecte subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball i objecte de cofinançament per part del FSE”

  Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral (II)

  Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral (II)

  Segona ponència organitzada per BCN Salut Mental

  El Comitè d’Ètica Assistencial de BCN Salut Mental ha organitzat una segona volta de la ponència ‘Dilema d’ètica assistencial en el Servei d’Inserció Laboral’ i que tindrà lloc dijous 20 de juny de 9.30 h a 11 h al Centre Cívic La Casa Groga (Av. del Jordà, 27, Horta-Guinardó, 08035 Barcelona).

  Com en la primera sessió, aquesta nova ponència girarà a l’entorn del cas presentat al CEA pels professionals Servei d’Inserció Laboral de la Fundació Els Tres Turons.

  La ponència anirà a càrrec de Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a Persona – VEUS, organització que aplega el teixit associatiu d’entitats creades i dirigides per persones amb experiència pròpia en salut mental i que lluita per defendre els drets de les persones ateses i per influir en les polítiques públiques.

  Pin It on Pinterest

  Ves al contingut