Servei d'Inserció Laboral

Adreçat a l’habilitació i la millora de les capacitats d’inserció social i laboral de les persones ateses

Servei d’Inserció Laboral

Servei social que integra el Servei Prelaboral (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies), accions d’itineraris d’inserció (SIOAS-Departament d’Empresa i Ocupació i Inserció Laboral-Ajuntament de Barcelona) i Programes de Garantia Juvenil (Servei d’Ocupació de Catalunya).

Estan adreçats a l’habilitació i la millora de les capacitats d’inserció social i laboral de les persones ateses. Els serveis s’articulen oferint un itinerari d’inserció amb una valoració inicial, un procés formatiu, l’acompanyament en la recerca i el manteniment del lloc de treball en el mercat laboral ordinari o amb suport.

Reportatge de BTV sobre la certificació del “Qualifica’t” dels usuaris d’aquest servei.

Itineraris d’Inserció (SIOAS)

Programa Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental TSF093/21/000038.

“Projecte subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i objecte de cofinançament per part del FSE”

El programa inclou accions de diagnòstic i anàlisi de l’ocupabilitat, orientació laboral, accions formatives, accions d’intermediació amb empreses, accions de coneixement de l’entorn productiu, accions d’acompanyament a la inserció laboral i accions de suport pel manteniment del lloc de treball.
Des del programa s’articula un model d’atenció integral des del paradigma de la recuperació i la promoció de drets de ciutadania.

Activitats

Intervenció individual, grupal i familiar. S’estructura en diferents intervencions: diagnosi inicial i d’ocupabilitat, orientació socioprofessional, treball amb suport, acompanyament a la inserció laboral, formació en Eines Digitals, Curs d’Atenció al Client i Viatger de RENFE. Està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Fons Social Europeu, té una capacitat de 20 places.

Descàrregues relacionades:

 • Flyer SIOAS difusió de l’acció i del Curs d’Atenció al Client
  Presencial i Telemàtica 75 hores: llegir AQUÍ

 Amb el suport de:

“Projecte subvencionat pel Departament de Treball, Afers Social i Families i objecte de cofinançament per part del FSE”.

Servei prelaboral

Espai d’adquisició i recuperació de les capacitats i hàbits laborals bàsics. Té una capacitat de 50 places. Junt amb el Servei Itinere, forma part dels Serveis d’Inserció Sociolaboral, que tenen com a objectiu el suport i acompanyament durant tot el procés d’inserció laboral (des de l’orientació inicial fins al suport al lloc de treball).

Activitats

Intervenció individual, grupal i familiar. S’estructura en diferents programes: diagnòsi de l’ocupabilitat, habilitació i capacitació laboral (Tallers deMultimèdia, Manteniment d’espais urbans, Manteniment d’Edificis, Cuina, Administratiu), programa de suport a les famílies i programa d’orientació socioprofessional i acompanyament a la Inserció sociolaboral i comunitària.

Equip Professional

És un equip professional multidisciplinar format per psicòlegs/es, treballadors/es socials i formadors experts en especialitats concretes.

Reglament de règim intern

Reglament de Règim intern del Servei  Prelaboral AQUÍ 

Inserció laboral i formativa

Programa IMPULSEM

Acció de millora de l’ocupabilitat de persones joves amb dificultats de salut mental mitjançant un procés de capacitació laboral que preveu el retorn a la comunitat en format de prescripció social.

Data inici: 01/12/2020    Data Finalització: 30/11/2021

A qui s’adreça?

 • Joves de 16 a 29 anys
 • Amb dificultats de salut mental i/o addiccions
 • Amb necessitats de rebre un suport específic i un suport individualizat per iniciar i realitzar els seus projectes formatius o laborals.

Més informació:

Finançament

Finançat per l’Ajuntament de Barcelona (Barcelona Activa)

Horari

De 9:00 a 19:00 de dilluns a divendres.

Ubicació

C/Pintor Casas 22, 08031 BCN

Com arribar

Metro (L5) parada Vilapicina; autobusos 19, 45, 122

Adreça electrònica

sociolaboral@els3turons.org

Contacta amb el Servei d’Inserció Laboral

  Amb el suport de:

  Notícies

  Recull de notícies del Servei d’Inserció Laboral

  Amb el suport de

  Pin It on Pinterest

  Share This
  Skip to content