Mor Silvestra Moreno, lluitadora per la dignitat de les persones amb trastorn mental

Publicat el 28 ag., 2023

El 24 d’agost passat va morir Silvestra Moreno a l’edat de 89 anys. Moreno va ser una figura destacada pel seu compromís social amb la lluita pel dret a l’atenció de les persones que patien una malaltia mental a Catalunya a la dècada dels 80 arran d’una experiència familiar propera. 

En aquella època es feia palesa una manca d’infraestructures per donar resposta a nivell de la salut mental comunitària en un moment en què es preveia el tancament d’un dels principals centres psiquiàtrics de llarga estada.

Coincidint amb l’organització d’iniciatives comunitàries basades en les experiències de Franco Basaglia a Trieste, Moreno va encapçalar el moviment associatiu de famílies de persones amb dificultats en salut mental a través de la creació de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Catalunya i presidint-la. Al 1992 van crear la Fundació Malalts Mentals de Catalunya (FMMC). 

L’any 2000 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi i actualment era Presidenta d’Honor del Patronat de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya. 

Des de la Fundació ens sumem a les mostres de condol cap a la família i les persones properes a la Silvestra, destacant-ne la contribució a la lluita pel dret de les persones amb patiment mental a una atenció digna i de qualitat. 

Generic selectors
Només coincidències exactes
Cerca al títol
Cerqueu contingut
Post Type Selectors
Cerca a les publicacions

Pin It on Pinterest

Share This
Ves al contingut